Followers

Sunday, March 27, 2011

Roti Sardin Goreng

Hi korang dah bekpes lom nie??? g gosok gigi dulu jom pekene roti sardin nie.Pg nie tanpa dsedari mood rajin dtg hihihihi slalu hubby aku tapau.Hubby aku malas nk kuar lgpun jap g nk g kenduri kawin anak client hubby aku tu kt batu caves.Bkn bt. caves wel² thaipusam tu tau.Klu aku sempat aku snap pix pengantin tu mane tau kot korang kenal ke.Klu ptg nie x ujan aku nk g lake garden r sape mau join klu cam muka aku tu say hi la ye.Eh dah kol bape nie nk siap² g kenduri byeeee kang nasi minyak abis lak kuang³...







Bahan² :-)

  • 10 keping roti gardenia
  • 1 cawan tepung gandum
  • 1 cawan air
  • 1 biji telur
  • sedikit serbuk kunyit

Inti :-)
  •  1 tin sardin kecil (toskan kuah)
  • ½ biji bawang besar (dihiris)
  • 2 ulas bawang putih (dikisar)
  • 1 inci halia (dikisar)
  • 6 biji cili pada (dikisar)
  • sedikit garam
Cara² :-)
  1. Tumis bawang besar,bawang putih,halia & cili padi hingga garing
  2. kemudian mskkan sardin,kacau seketika
  3. Masukkan serbuk perasa dan hancurkan sardin dgn sudip.
  4. Untuk bancuhan tepung : satu kan tepung gandum,air,telur,secubit garam & sedikit serbuk kunyit kacau rate dan sebatikan
  5. Potong 2 roti gardenia isikan dengan isi sardin td & lipat 2
  6. Celupkan roti yg telah diisikan dgn sardin dengan bancuhan tepung td,kemidian goreng kedalam minyak yg panas
  7. Bila roti dah kekuningan boleh la diangkat & dihidang kan

2 comments:

alin duan said...

nk dtg rumah nk breakfast, boleh?hehe..

julia said...

alin duan~blh²