Followers

Wednesday, June 29, 2011

Bebola Biskut Marie

Haluuuu.....salam israq mikraj,

Ari nie aku nk share 1 resepi yg simple dimple kt u'ollz tu pun klu u'ollz ade problm yg same cm aku gak la T_T cm nie kisah nyer aku nie bjiran ngan ank² jiran yg nauzubillah bising yg amat.Diaorg nie suke bawak geng main pondok² kt luar umh dah tentu² suara bergema smpai dlm umh aku kn.Aku nie mmg hot temper gak org nyer tp ngan bebudak aku x smpai ati sbb nnt ank aku dah beso pun cm gini gak peel nyer.

Dulu penah gak aku bukak pintu & bg sign sshhhh bb nk tido ckp pelan² ye.Klu yg tua bangka lak bapak budak aku sound deret je buka pintu pas tu wat muke ganazz skit ckp bang leh x jgn press² moto kt sini ank saya nk tido.Nak je aku cabut ekzos moto mamat nie tension tol x respect jiran & yg ade ank kecik cm la x penah ade ank kecik.

Ari nie aku terdengar ank jiran aku bwk geng dtg umh lg pas tu cpt² aku wat bebola biskut marie nie.Kire cm rasuah la ^_^.Bile dah siap aku pun bg kt diaorg nie dialog lbh kurang cm nie la

MummyAaron ~ Dik meh sini jap,nah auntie bg biskut coklat leh wat mkn²

Ank Jiran ~ Ape nie auntie (*ceh bkn ker td aku dah bg tau saje je dak nie tau)

MummyAaron ~ Auntie bg biskut coklat nie mkn share² ngan kwn² ye pas tu main tu jgn la bising sgt ank auntie nk tido klu bising len kali auntie x maw bg ape² lg (*cm ugut lak >__<)

Ank jiran ~ baik la auntie time kasih

MummyAaron ~ same² (*dlm ati bagus budak² nie harap kekal la x bising lg)

Ngan budak² kite jgn berkasar ckp lemah lembut je baru diaorg ngikut nasihat org yg lbh tua.Ok la resepi nie aku skodeng kt dapur k.wan,julia c&p je mekacihhh k.wan...



Bebola Biskut Marie

Bahan-bahan
150gm biskut marie-di hancurkan
60gm coklat masakan, dicairkan
50gm jem (ikut suka)
50ml susu segar

Hiasan :  Manik gula, coklat rice atau kekacang

Cara-cara :
1.  Satukan biskut marie, coklat cair dan jem, gaul rata.  Panaskan susu segar tetapi jangan sampai mendidih.
2.  Kemudian tuangkan susu panas tadi sedikit demi sedikit ke dalam adunan biskut, sebatikan sehingga menjadi doh.  Biarkan seketika sehingga biskut agak lembut.
3.  Ambil doh dan bulatkan sebesar bola pingpong dan golek dengan bahan hiasan.

5 comments:

pena rozie said...

Boleh cuba ni...

julia said...

cuba jgn x cuba

Ucu Faridah said...

macam sate la pulak...cantikkk..

Wana Yusuf said...

Sedapnya... resepinya pun mudah... rasanya sedap tak!!! kalu julia kata sedap akk pun nak cuba!!!

julia said...

ucu ~ senang nk bg budak² mkn

wana ~ akak rase dier same je cm biskut batik tu ha....