Bahan² :-)
- 400g instant Japanese fresh udon (2paket)
- 5 sudu mkn cili mesin
- 1 biji bawang besar
- 1 ulas bawang putih
- 100g daging cincang
- 4 ketul fish ball
- 5 jejari ketam
- 1 biji telur
- carrot (ikut suka)
- kobis (ikut suka)
- 4 sudu besar kicap ABC
- 2 sudu besar sos tiram
- ½ cawan air
- Garam & perasa (secukup rasa)
Cara² :-)
- Panaskan sedikit minyak kedalam kuali,goreng telor dan pecah²kan.Angkat & ketepikan
- Masukkan bawang merah dan putih goreng hingga kekuningan & mskkan cili mesin tumis hingga terbik minyak
- Selepas itu msk kan sos tiram,kicap & air kacau hinggaa sedikit pekat
- Mskkan daging cincang,bila daging dah msk masukkan fish ball, jejari ketam & telur td
- Kemudian mskkan mee udon & gaul rata
- Akhir sekali masukkan kobis & carot gaul sebati
- Bila kobis dah layu blh la dihidang kan.
No comments:
Post a Comment