Bahan² :-)
- 10 ekor udang
- 3 biji kentang (aku beli kentang yg besar tu)
- sedikit garam
- sedikit serbuk kunyit
- Udang dikopek kulit nya & tinggal kn ekor sahaja,cuci dan toskan
- Gaulkan udang dgn serbuk kunyit & garam dan ketepikan
- Kentang dihiris memanjang dan nipis² supaya senang nk balut udang td *klu ade food processor lg senang
- Ambil seekor udang dan balut kn dengan kentang yg telah dihiris td,balut dgn kemas.Buat sehingga abis
- Panas kn minyak dan goreng secara deep fried,goreng sehingga kuning keemasan dgn api yg sederhana
- Setelah msk angkat & toskan.
2 comments:
tak berlerai ke masa goreng nnt?bab berbalut ni le kita tak pas.kang habis seksi, terbuka masa mengoreng...
anie~hihihihi cekci udang tu baju dah terbukak,yg degil tu tlerai gak
Post a Comment