Followers

Friday, April 08, 2011

Semua Palsu Abis Tu Mane 1 Yg Ori

Ish...ish...ish kecoh skang nie isu telur ayam klon nie.Dah la aku suke wat kek geram tol.Dulu aku suke beli telur 1 papan tu ha yg ade 30biji tu tp bile kes telur nie mjadi-jadi aku beli telur yg 10biji tu je takut oooo.X pasal² dpt penyakit lak mkn telur buatan org nie.Nak bela ayam aku takut ngan ayam tp mkn ayam x takut la.Dulu mase aku kecik aku tgk ayh aku sembelih ayam pas tu ayam tu blh lak keja aku wlaupun leher dier dah tkehel kene sembelih huhuhuhu cuak tol aku time tu,smpai skang nie aku takut ngan ayam.Yg klaka nyer adik aku pun takut gak ngan ayam dier lg best ibu ayam yg keja igt adik aku nk kidnap ank dier hahaha lawak tol bile igt adik aku kene keja tu pssttt bkn ibu ayam yg lorong² tu tau nie mmg cite psl ayam jgn otak kelain lak :)

pix from google
tgk difference telur btl ngan telut tiruan nie

Berblk pd cite psl telur nie ttibe lak aku cite psl ayam,ok klu nk tau cmner ciri² telur tiruan nie size dier lbh besa dr size telur yg kt pasaran & klu dipecah kan telur tu x de pusat telur.Telur pun x de bau hanyir...klu ade ciri² cam tu mmg sah & sahih la telur tu telur palsu.Skrg nie sume bende kita kene siasat baik² tau mcm² bende leh buat zmn skang.


mari mbuat telur hahaha

8 comments:

pok meng said...

payahh nye lau telur pon ade yg ori dan palsuuu :(

julia said...

tu la psl klu dulu main beli je skang nie kene tgk btl² dulu baru beli

Nur azreen ali said...

tgk berita tv3 semalam dia cakap kuning telur tu x blh pecah. even kandungan telur palsu tu pon bahaya untuk kesihatan~

julia said...

aryn~tu r takut lak akk...tu yg klu pecah kn telur akk tgk dulu.klu cmtu aryn x nk kek caramel la ye hihihihi

Opah Kentang said...

sumenyer dye nak klon kan?
Pelik la manusia ni..

Ape2 pun kene kejar ng ayam sembelih sangat comel.
ehehehe :P

julia said...

opah~manusia tlebih pandai mcm² nk try.hihihi opah smpai skang tbyg lg kisah lame tu tau

Hafeezan said...

saya tulen bang....

julia said...

hafeezan~hahahaha :)