Followers

Wednesday, April 06, 2011

Cupcake Orange

Yuhhhuuu....best nyer tido smlm ptg² ujan,dah bape minggu x ujan kan.Time ujan ptg smlm tu aku sempat gak wat cupcake utk hubby aku tu...ye la kang klu tgh mlm lapar leh gak wat mkn².Ok la korang layan je la ye pix cupcake tu...resepi aku bg kt bwh tu ha.



Bahan² :-)
  1. 3 biji telur (asingkn putih n kuning)
  2. 110gm(3/4) cwn gula castor
  3. 125gm(1 1/4) cwn tepong gndum (ayak dgn 1sudu teh bking pwder)
  4. 1sudu bsr susu pekat
  5. 7sudu bsr(1/2) cwn minyak jagung
  6. 1sudu bsr esen orange
  7. 1sudu teh colour orange

Cara
² :-)
Pukul putih telur hgga gebu kmdian msukkn gula sikit2,pukul hgga betul2 kaku baru msukkn kuning telur smua....pukul lg.Msukkn tpong gaul sebati,msukkn susu,minyak jgung,esen n pewarna oren gaul hgga sebati.Msukkn ke dlm loyang atau papercup.Bakar dgn suhu 170c selama 1/2 jam atau hingga msak  (aku msk 25min)
 

5 comments:

Nur azreen ali said...

oreo cheese cupcake ade lagi ke ??debungor mahu rase tolong bawak sini kalao ade balance lagi:)

julia said...

ade nnt akk bwk ek ngan cupcake nie skali

Nur azreen ali said...

ok I loike~=DDDDDDD

Mas-Azi-Mah said...

waaaaa sedap nyeeee <3

julia said...

mas~hikhikhik....toce²