Followers

Wednesday, July 20, 2011

Macaroon Oh Macaroon

Ptg smlm aku g jenjln kt d curve patut nyer nk ke midvalley tp hubby ckp jln jem ntah btl ke x ntah² saje je alasan x nk g hihihi tp x kisah la janji g jenjln.Klu dah smpai curve mesti la singgah kt daiso kedai brg² dr jepun tu.Aku tgk x sume brg jepun made in china pun ade gak.Dok la belek² brg dlm tu smpai tertido la Aaron dlm stroller penat menarik brg dlm kedai tu,kedai sempit dgn brg kemain byk senang la Aaron capai brg² dlm tu.Oh ye harga brg dlm kedai tu sume RM5 satu.Klu rase brg tu berbaloi beli ngan amount sebyk tu blh la beli klu setakat nk beli tisu baik x yah.Aku cuma belanja sebyk RM20 je kt sini.


Pas tu masuk lak ikano igtkn ade kedai DIY rupe nyer ACE hardware hermmm x per la masuk gak dpt la refill filter dlm tu.Nmpk lak cold storage per lg masuk je la dpt la beli biskut Aaron wat kudap² sementara menunggu mommy masak ker kn.Sementara tunggu hubby pi byr terlintas lak macaroon kt tingkat bwh ikano per lg bg tau hubby la nk ke sane.Beli 2 biji je nk merase,aku sorang je pun nk mkn tanye kt hubby nk ke dier ckp x nk....aku dah lame perap resepi macaroon nie tp x buat².Klu wat biskut raye pun ok gak nie.

1 ketul nie RM3.90 je besar gak.Kaki ade tp kn dier nyer rupe menggerutu je aku tgk patut nyer klu jual kt org buat la cantik & licin je nie x.Yg colour pink tu filling dier blueberry & yg colour coklat tu filling choc.Rase not bad x de manis sgt tp klu mkn ari² mau kene kencing manis hikhik

4 comments:

MamaEma said...

baru tgk rancangan Masterchef Australia..yg buat macaron ni cam bukit... susah juga nak buat ia..

Anonymous said...

dah lama teringin nak makan macarons tapi tak penah pun order =)

anie,Nagoya said...

itu pasal.mkn macaron, tekak menjerit le kemanisan.hihihi...kkanie dah cuba wat macaron.kali pertama tak jadi.nape ya?belek petua kat kawan n panduan kat u tube.buat le tuk kali kedua.yihaaa...menjadi.tapi tu lah.manis sesgt.

julia said...

mamaema ~ mula² je kot susah klu try byk kali mesti senang

Tina ~ beli sikit dulu takut x kene ngan tekak je nnt

Kkanie ~ fuyyyo dier dah try la.Td abis kn macaron tu terus sakit gg hampeh tol