Followers

Wednesday, July 20, 2011

Macaroon Oh Macaroon

Ptg smlm aku g jenjln kt d curve patut nyer nk ke midvalley tp hubby ckp jln jem ntah btl ke x ntah² saje je alasan x nk g hihihi tp x kisah la janji g jenjln.Klu dah smpai curve mesti la singgah kt daiso kedai brg² dr jepun tu.Aku tgk x sume brg jepun made in china pun ade gak.Dok la belek² brg dlm tu smpai tertido la Aaron dlm stroller penat menarik brg dlm kedai tu,kedai sempit dgn brg kemain byk senang la Aaron capai brg² dlm tu.Oh ye harga brg dlm kedai tu sume RM5 satu.Klu rase brg tu berbaloi beli ngan amount sebyk tu blh la beli klu setakat nk beli tisu baik x yah.Aku cuma belanja sebyk RM20 je kt sini.


Pas tu masuk lak ikano igtkn ade kedai DIY rupe nyer ACE hardware hermmm x per la masuk gak dpt la refill filter dlm tu.Nmpk lak cold storage per lg masuk je la dpt la beli biskut Aaron wat kudap² sementara menunggu mommy masak ker kn.Sementara tunggu hubby pi byr terlintas lak macaroon kt tingkat bwh ikano per lg bg tau hubby la nk ke sane.Beli 2 biji je nk merase,aku sorang je pun nk mkn tanye kt hubby nk ke dier ckp x nk....aku dah lame perap resepi macaroon nie tp x buat².Klu wat biskut raye pun ok gak nie.

1 ketul nie RM3.90 je besar gak.Kaki ade tp kn dier nyer rupe menggerutu je aku tgk patut nyer klu jual kt org buat la cantik & licin je nie x.Yg colour pink tu filling dier blueberry & yg colour coklat tu filling choc.Rase not bad x de manis sgt tp klu mkn ari² mau kene kencing manis hikhik

4 comments:

MamaEma said...

baru tgk rancangan Masterchef Australia..yg buat macaron ni cam bukit... susah juga nak buat ia..

Tina Othman said...

dah lama teringin nak makan macarons tapi tak penah pun order =)

anie,Nagoya said...

itu pasal.mkn macaron, tekak menjerit le kemanisan.hihihi...kkanie dah cuba wat macaron.kali pertama tak jadi.nape ya?belek petua kat kawan n panduan kat u tube.buat le tuk kali kedua.yihaaa...menjadi.tapi tu lah.manis sesgt.

julia said...

mamaema ~ mula² je kot susah klu try byk kali mesti senang

Tina ~ beli sikit dulu takut x kene ngan tekak je nnt

Kkanie ~ fuyyyo dier dah try la.Td abis kn macaron tu terus sakit gg hampeh tol